svasta

eto, htio ne htio moram opet pisat o bijelom dugmetu.
u danasnjem vecernjem clanak o tome kako neki u sarajevu prosvjeduju i traze neodrzavanje koncerta jerbo je bregovic reko jebo aliju i o tome kako je bregovic stigao iz azije.
clanako bregovicu
clanak o redzicu
nisam nesto kompetentan pricati o aliji, franjo i slobodan su mi puno blizi, ali brate mili, em bregovic nije normalan sto to prica – “de mortuis nihil nisi bene” em ovi nisu normlani kad se hvataju za svaku rijec koju ludi bregovic veli.
toliko je medijski iznad svih da je vec poceo pricati gluposti, da se ne bi ponavljao, vjerojatno, jer je o okupljanju sve receno.
no dobro, kako jest da jest, koncert je u sa preksutra a u zg tjedan iza, toplo se nadam da cu kao uvertiru zagrebu procitati par dojmova sarajlija.

u zg je neki dan ubijen menadzer dino pokrovac.
boli me qrac, da prostite, zao mi zene i djece, ali vjerojatno nije ubijen zato sto je bio posten.
no, necu ni o tome – smijesno mi je bilo danas – objavljen je foto robot i lijepo se vidi da je covjek polucelav a ispod pise: …guste crne kose….

danas je u banovcima, to je inace trece selo prije granice sa sicg na cesti sid – tovarnik, uhicen neki pod optuzbom da je u srebrenici pobio toliko i toliko ljudi, sto je ovjekovjeceno i video zapisom.
e sta sad meni nije jasno:
1. jos malo je 10 godina, 10 jebenih godina od srebrenice koja je apsolutno najveci poraz i sramota civilizirane europe; a tek se sad otkrila kazeta, sta to nije malo cudno?
2. kao sto rekoh 10 godina, a covjek slobodno kao ptica sece po banovcima
i sad, ko je tu lud?
mislim da su rat kao takav, oruzje i sl. zadnji vid ljudske djelatnosti koji nije primjenjiv ni u kojim okolnostima. protivnik sam rata, protivnik sam ubojstva, protivnik sam oruzja, ali kad onda vidim sta je taj … napravio najradije bih da objesio za jaja nasred zagreba.
bolje da ni ne pisem o tome…
laku noc

7 komentara

  1. Sve ce to narod pozlatiti. Da je dosao i Karadzic i Mladic bilo bi publike sasvim dovoljno… Bregovic uvijek pravio karijeru na skandalima, tako i sada. Nista novo za njega. Nego *ebe se njemu. On ce uzeti lovu od tih istih koji ce par dana da filozofiraju, pricaju, budalesaju. Na kraju ce Brega da dobije izvod sa banke a oni ce da dobiju izvod za struju, telefon… Zaboravit ce i Dugme i Bregine zajebancije i sve ostalo.

  2. boli mene briga za Bregovicem…A sto se tih ratnih zlocinaca tice nista me ne cudi…Oni koji su im dopustili da brutalno na najsvirepiji nacin ubiju 10 000 nevinih ljudi dopustaju im da setkaju slobodno. Pitam se da li bi tako slobodno setkali da su ubili barem jednog zutog, pjegavog Engleza,a ne 10 000!?

  3. …Kruha i igara…i ponekad, nekoga razapeti, tek toliko da se dolije straha u krv,ali naravno,nikad Prave Krivce…

    ….Ja i zaboravila da je BD u Rajvosa i jedino sto ponekad mi mislima prodje…/ moram ponoviti…:o))) / …Uspavanka za Radmilu M…

    ..Ali i …Odlazim…

    ….I sasvim ih dobro osjetim sa CD-a..ili usjecanjima…

Komentariši