jos jedan tupavi dan

Padaj silo i nepravdo,
Svan'o ti je sudnji dan,
Bjeste od nas nocne tmine,
Svanuo je i nas dan.

S obzirom da je prilicno tesko ne otvoriti novine a da iz njih ne iskoci bregovic, veceras sam u nekim novinama citao intervju u kojem je do besvijesti srao, no to bas i nije bilo pretjerano zanimljivo.
zanimiljiva je plejlista za koncerte, tj. sta je koji od pjevaca izabrao za pjevat:

bebek:
Ima neka tajna veza – Selma – Ne spavaj mala moja muzika dok svira – Lose vino – Sanjao sam nocas da te nemam – Sve ce to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i sas – Ipak pozelim neko pismo – Na zadnjem sjedistu moga auta – Dozivjeti stotu – Ako mozes, zaboravi – Pristao sam bicu sve sto hoce – Ha, ha, ha Ima neka tajna veza

tifa:
Lipe cvatu – Aiaio radi radio – Lazes – Da te bogdo ne volim – Padaju zvijezde – Meni se ne spava – Jer kad ostaris – Za Esmu – Milicija trenira strogocu

islamovic:
Nakon svih ovih godina – Djurdjevdan – Evo zaklecu se – Ciribiribela – Ako ima Boga – Napile se ulice – Te noci kad umrem – A i ti me iznevjeri – Ruzica si bila – Hajdemo u planine – Nocas je ko lubenica pun mjesec iznad Bosne

E sad – kad se to poslozi u winamp dobije se Playlist length: 2 hours 18 minutes 26 seconds sto je relativno kratko, moram prizanti.
svaki ce svirat po jednu meni dragu stvar – bebek: prisao sam…. tifa: lazes…. i islamovic: ako ima boga.
tifa ce doduse pjevat cijeli album, osim hej slaveni i pediculis pubis. medjutim razocaran sam sto bebek nece pjevat bosanca (nikako mi nije jasno) a islamovic pljuni i zapjevaj, sto bi se opet moglo i krivo protumacit.
sve u svemu, blizi se i taj koncert.

spocitano mi je jutros: stvarno si preosjetljiv.
jesam.
na glupost, tastinu, nevjeru, lazi, nedosljednost, zlo etc

27 komentara

  1. ja jedva čekam taj koncert… ne znam šta me uhvatilo, inače nisam toliko luda za njima… a zanimljivo je ovo blogger.ba, mogla bih i ja ovdje, s obzirom na “prijeteće” komentare koji mi u zadnje vrijeme stižu… sve u svemu, zakon blog!!

  2. auuu pjesama … a gdje je bitanga i princeza? meni je to omiljena pjesma! nije fer, nadam se da je to sto si citao jos jedna u nizu dezinformacija! nadam se, jer ipak Bebek za kojeg kazu da je najvishe oslabio glasovno … pjeva najvishe pjesama, sta ce tifa 10 otpjevati …..
    a zasto bih macku zvala cuko 🙂 ne znam onako ludo je! imam post o tome …
    Pozdrav!

Komentariši